All Sparks | 8 onmisbare tools voor je website of online business

8 onmisbare tools voor je website of online business

Of je nu van plan bent om een online business te starten of een website wilt maken voor je business.
Wat zijn de eerste stappen die je zelf alvast kan zetten?

Het leek mij een goed idee om een overzicht te maken van alle noodzakelijke tools die je hierbij nodig hebt. Ik raad je hierbij alleen tools aan die wij zelf ook gebruiken of gebruikt hebben.
Indien je een webshop wilt openen zijn nog wat andere tools en programma’s relevant voor je. Hier ga ik later verder op in met een nieuw blog.

Wat je in ieder geval nodig hebt

 1. Domeinnaam en webhosting
  Je hebt een webadres nodig die past bij je bedrijfsnaam en een stukje schijfruimte waar jouw website op geïnstalleerd kan worden en kan draaien. Zelf ben ik al jarenlang trouwe klant van Transip. Domeinnamen zijn scherp geprijsd en hun webhosting is supersnel, je betaalt dan wel wat meer, maar het is natuurlijk belangrijk dat jouw website zo snel mogelijk gaat laden.
 2. WordPress
  Een ander voordeel van Transip is, nadat je een domeinnaam en webhosting pakket hebt uitgezocht, je met een paar klikken WordPress kan installeren. Enorm belangrijk! Want dit is het meest gebruikte, en in mijn ogen beste, programma om je website verder mee in te richten. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is een enorm belangrijke basis om een goed vindbare en goed converterende website in te richten.
 3. WordPress framework + thema
  Wil je de stap zetten om zelf aan de slag te gaan met je website, maar heb je geen technische kennis hiervan? Je kunt ervoor kiezen om een thema te installeren in WordPress waarmee je zelf de eerste stappen kan zetten. Het meest snelle, stabiele en fijne WordPress framework is Genesis van Studiopress. Dit framework wordt als basis van veel online business websites over de hele wereld gebruikt. Alle thema’s van Studiopress hebben het Genesis framework als basis. Kies hiernaast voor een thema wat aansluit op de uitstraling van jouw bedrijf. Zo zijn wij erg fan van het Parallax thema.
 4. Marketing Automation | Nieuwsbrief programma
  Een programma waarmee je gericht naar bepaalde interesses van je websitebezoekers opeenvolgende e-mails kan versturen, weer afhankelijk van hun opvolgende bezoekgedrag. Dat heb je nodig! Wie zit er anno 2017 nog te wachten op een nieuwsbrief van een bedrijf zonder relevante waarde? Autorespond is een fantastisch programma waar dit allemaal mee kan. Nog van een Nederlands bedrijf ook!
 5. Shopping cart
  Hoe fijn is het als een klant jouw dienst/product of aanbetaling hiervan, alvast kan afrekenen via jouw website? Een shopping cart systeem is wat je dan nodig hebt.
  Bij de vorige tool heb ik je al wat verteld over Autorespond, het goede nieuws van dit bedrijf is, is dat zij ook een shopping cart tool aanbieden die logischer wijs optimaal samenwerkt met hun Marketing Automation tool. Het fijne is dat wanneer je deze twee tools samen gaat inzetten je ook nog een pakketkorting krijgt.

 

Voor online business websites

Webinarjam
Live video en webinars zijn steeds relevanter voor de huidige markt om nieuwe klanten aan te trekken. Webinarjam is een programma om webinars mee te kunnen geven. Momenteel marktleider en een essentiele tool als jij online je kennis wilt gaan verkopen.

Upviral
Een website bezoeker extra belonen met b.v. een waardebon zodra deze iets bij jou aangeschaft of gedownload heeft en dit deelt met anderen via social media. Daar draait het om bij Upviral. En uiteraard om dit proces volledig te automatiseren en perfectioneren. Een brilante tool! Met steeds meer nieuwe en verbeterde tools.

Wishlist Member
Ben je op zoek naar een tool die ervoor zorgt dat je bepaalde content van je website af kunt schermen? Wishlist Member is verreweg de beste WordPress plugin om dit mee te doen. Je kunt een online omgeving voor je website bezoekers maken waarmee alleen ingelogde bezoekers bepaalde content kunnen consumeren. Essentieel als je bijvoorbeeld een online programma aanbiedt, maar ook als je bijvoorbeeld interessante content alleen met je huidige klanten wilt delen.